Monday, April 28, 2014

BUAT DUIT SECARA ONLINE, PART-TIME OR FULLTIME??

BUAT DUIT SECARA ONLINE, PART-TIME OR FULLTIME?? 


Nak buat duit secara online? PART-TIME??? FULLTIME???? TANPA MODALL???!!

Senang je, tak susah pun. Yang penting korang kena rajin share jelah,. Dari korang buang masa ber-FB, ber-TWITTER berjam-jam tapi tak dapat apa benda. Baik korang online dan buat duit pada masa yang sama. Haaaa, amacam ? Berminat?


Semua orang perlukan duit betul? Tapi tuh la. Ada pulak pihak lain cakap. Duit tak boleh beli kebahagian. Tapi korang sanggup tak menangis atas basikal daripada dalam kereta? Haaa, dan tentulah jawapan korang mestilah dalam kereta. So, MONEY CAN BUY HAPPINESS.
 
Bagi korang yang nak buat duit tapi malas bekerja cuma mahu duduk depan komputer, goyang kaki dan online je. Apa kata sambil korang online korang boleh jugak buat duit. Nak tahu? Click link dekat bawah ni.


JADI TUNGGU APA LAGI ? CLICK LAH LINK DI BAWAH INI.

http://bit.ly/1j47CM7

 









Friday, September 16, 2011

BAHASA

Bahasa Melayu sememangnya indah dan kaya dengan peribahasanya yang tersendiri ,
walaupun begitu , masih ramai yang terlupa atau tidak mengetahui bahawasanya Bahasa Melayu kini semakin pupus ,
maksud semakin pupus di sini bererti semakin dipinggirkan ,
contohnya , tulisan berangkai .
tulisan berangkai kini tidak lagi digunakan oleh anak-anak muda masa kini buktinya ,
ramai yang tidak tahu menulis atau mengetahui apa itu tulisan berangkai ,
dan contoh yang kedua , bagi saya sendiri yang masih lagi menuntut di tingkatan 4 ,
sejak awal persekolahan lagi (dari darjah 1 hingga sekarang) saya tidak pernah diajarkan tentang bunyi-bunyian binatang .
misalnya anjing menyalak , harimau mengaum , dan yang lain-lainnya bagaimana ?
pernahkah anda terfikir atau tertanya-tanya tentang perkara seperti ini ?

semalam , cikgu Bahasa Inggeris saya mengajar tentang bunyi haiwan ,
dan sejak saat itulah otak saya mula berfikir dan bertanyakan soalan kepada cikgu saya ,
"kalau dalam Bahasa Melayu pun kami tak pernah belajar tentang ini , apatah lagi menjawabnya dalam Bahasa Inggeris , cikgu ?"

sekarang ini , mari kita berfikir sejenak ,
adakah betul ataupun tidak , tentang penyataan saya di atas ,

sebarang komen atau persoalan amatlah dialu-alukan ,

jika ada salah dan silap tentang penyataan di atas ,
saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan ,
kerana ini apa yang saya fikir dan rasakan sendiri , 

Friday, July 1, 2011

2ND ATTEMPTS : I hope it's worth it

setelah hampir 2mggu aq study balik buku KPP nie ,
aq rase , aq da boleh buat yg terbaek utk berjaya dlm ujian theory bahagian i nie ,
so start ahad nie ,
aq na poie amek semula ujian theory berkomputer bahagian i ,
harap2 kali kedua nie , aq ta gagal lhaa yg macam sebelum nie ,
sbb ituh hari aq dpt dlm 39/50 walhal yg mereka mahukan adalah 42/50 untuk lulus ,
bezanya amatlah kecil ,
sepatutnya seksyen A beliau , aq harus mendapat 15/15 tapi entah bagaimana aq tetibe dpt 13/15 so WTFBBQ lhaa ! padahal ianya mengenai papan sign jalan jaaa =..=
section B beliau , aq otai skid lhaa sbb dpt 22/25 , ini .... ini ...... tapelah , sbb soklan tade lhaa menggapai tahi haram di lautan yang penuh pancaroba seperti mencari emas didalam loji tahi manusia ;D LOL ,
dan yg terakhir untuk menggenapkan beliau , soklan seksyen C , yang senggama minda lagi mcm shitzzzz , sbb aq dpt 5/10 =.= oooooo ~
so maknenye disini , aq lemah soklan seksyen C yg dikatakan macam lahanat ,
but i will take this as a challenge for me to study harder and more harder ;D

p/s : harap kali yang kedua nie , aq tade lhaa gagal lagi macam ituh hari , AMIN (;